latinica  ћирилица
28/03/2020 |  17:31 ⇒ 17:33 | Аутор: СРНА

Котор Варош: Слиједе кривичне пријаве управи "Механичке конструкције"

Штаб за ванредне ситуације у Котор Варошу одлучио је да против одговорних особа из предузећа "Механичке конструкције" буде поднесена кривична пријава због угрожавања здравља људи јер одбија да достави списак радника.
Котор Варош -Штаб - Фото: СРНА
Котор Варош -ШтабФото: СРНА

На данашњој хитно заказаној сједници општинског Штаба констатовано је да је лице, које је заражено вирусом корона, запослено у предузећу "Механичке конструкције" и да је потврдило хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља "Свети Пантелејмон" да је било у контакту са свим запосленима.

Општински Штаб је наложио Полицијској станици из Котор Вароша изврши провјеру свих навода и сазнања изнесених на сједници.

Предузећу "Механичка конструкција" упућен је писани допис Штаба и Дома здравља да достави тражене податке да би здравствено-санитарни инспектор могао издати рјешења о кућној изолацији, али је ово которварошко предузеће одбило сарадњу достављајући непотпуне податке.

- Из предузећа "Механичке конструкције" су одбили сарадњу из само њима познатих разлога и на тај начин довели у опасност све запослене раднике овог предузећа и све грађане општине Котор Варош - наведено је у саопштењу.

Општински Штаб за ванредне ситуације именовао је тим који ће у року од 24 часа извршити идентификацију свих лица и биће има издата рјешења о кућној изолацији.

Из Штаба позивају запослене у предузећу "Механичке конструкције" и друга лица која су радила у протеклих 14 дана у овој фабрици да се као савјесни и одговорни грађани јаве у Дом здравља на телефон 051/785-506 радним даном до 15.00 часова и на број 051/785-704 поподне и викендом.