latinica  ћирилица
28/03/2020 |  16:19 | Аутор: СРНА

У Србији самоизолација продужена са 14 на 28 дана

Свим грађанима Србије, као и странцима са боравишном дозволом, који су у земљу ушли 14. марта и касније продужава се обавезна мјера кућне самоизолације са 14 на 28 дана.

Ово практично значи да сви који су при уласку у земљу добили усмено или писмено рјешење о кућној самоизолацији у трајању од двије седмице, изолација аутоматски наставља да тече још двије седмице.

Сви грађани и странци са боравишном дозволом, без изузетка, у обавези су да поштују продужени рок кућне самоизолације што ће надлежни органи у наредном периоду редовно провјеравати.

Водећи се мишљењем струке, Влада Републике Србије одлучила је да повуче одлуку о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од 20 минута између 20.00 и 21.00 час.

Како се Србија налази у јеку борбе са заразном болести изазване вирусом Ковид-19, одлучено је да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору, затворе до даљег.

- Влада Републике Србије наставиће са највећом пажњом да прати развој ситуације у вези са вирусом Ковид-19 и прилагођава све мјере, ослањајући се искључиво на савјете стручњака. Још једном апелујемо на све грађане да се придржавају свих мјера без изузетка, како бисмо сви заједно, што прије из ове битке изашли као побједници - наводи се у саопштењуиз Владе Србије.