latinica  ћирилица
28/03/2020 |  15:52 | Аутор: СРНА

Ко пређе граничне прелазе Шепак и Каракај иде у шаторски карантин

Градоначелник Зворника Зоран Стевановић поручио је да ће од сутра свако ко уђе на граничне прелазе Шепак и Каракај бити упућен у шаторски карантин у Шепку у трајању од 14 дана.
ГП Каракај - Фото: СРНА
ГП КаракајФото: СРНА

Стевановић је на конференцији за новинаре рекао да је лице из Зворника које је напустило мјесто изолације пронађено и смјештено у карантин у ресторану Студентског центра у Каракају.

- Све суграђане који су у изолацији молим да не мијењају комодитет свога дома са карантинским смјештајем у Каракају - поручио је Стевановић.

Он је изразио жаљење што је дошло до тога, те истакао да грађани морају да схвате озбиљност ситуације, да ово није ничији хир нити жеља, већ мјера безбједности за све.

Стевановић сматра да лице које је прекршило изолацију не мисли добро ни себи ни породици нити било коме од грађана Зворника.

Он је истакао да је Комунална полиција Зворника до сада обавила више од 700 контрола и да се грађани углавном придржавају мјера, што показује да у посљедњих 48 часова нема ниједне анонимне пријаве да неко крши мјере изолације.

- Организовали смо и психолошко савјетовалиште да би свако ко се осјети усамљен у вријеме изолације имао с ким да поприча и добије савјет - рекао је Стевановић.

Према његовим ријечима, смањен је број људи у кућној изолацији и сада је пао испод 900 лица, јер је карантин у трајању од 14 дана истекао за 106 особа.

Члан Координационог тима за надзор над карантином у Каракају Богдана Бодирога истакла је да је стручна комисија прегледала лице које је ноћас ту смјештено, те да код њега нису уочени симптоми изазвани респираторним проблемима усљед вируса корона.

- Ипак, с циљем превентиве он је тестиран, а резултати се очекују за три дана - рекла је Бодирога, која је замјеник директора Дома здравља Зворник.