latinica  ћирилица
27/03/2020 |  16:12 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Учесници сједнице биће максимално заштићени

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да ће учесници сутрашње посебне сједнице парламента бити заштићени колико је то могуће у овом тренутку иако постоји свијест да велики број људи на једном мјесту носи ризик.
Недељко Чубриловић - Фото: Сенссервис
Недељко ЧубриловићФото: Сенссервис

Чубриловић је истакао да ће сједница Народне скупштине бити одржана у специфичним околностима и посебним условима због мјера заштите које су неопходне усљед појаве вируса корона.

- Бански двор ће бити прилагођен за такве услове рада. Очекујем да сједница Народне скупштине протекне са много разумијевања, а због функционисања система и праћења ситуације било је неопходно да буде одржана баш у ово вријеме - нагласио је Чубриловић.

Он је изразио наду да резултати тестирања, који посљедњих дана показују значајно повећање броја позитивних грађана на вирус корона, неће бити обесхрабрујући и да ће грађани послушати апеле институција.

- Посебно се надам да ће послушати наше љекаре и урадити све што се од њих тражи како би што мање људи било заражено и да бисмо сачували своје најближе и оне који су са нама у блиском контакту готово свакодневно - каже Чубриловић.

Он је подсјетио да је Колегијум Народне скупштине, по угледу на Владу Српске, препоручио посланицима који то желе да 20 одсто плате за март донирају у Фонд солидарности.

Колегијум Народне скупштине одлучио је данас да сутра буде одржана посебна сједница парламента на којој ће, на захтјев Владе Српске, бити разматран приједлог одлуке о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске.

Посебна сједница биће одржана у 12.00 часова у Банском двору у Бањалуци да би због актуелне ситуације изазване вирусом корона била омогућена потребна дистанца између учесника, а Колегијум је одлучио да буде затворена за јавност.