latinica  ћирилица
27/03/2020 |  11:23 | Аутор: СРНА

Италија ће запамтити руску, кинеску и кубанску помоћ

Италија неће заборавити руску, кинеску и кубанску помоћ током тешке борбе против вируса корона, а Рим би могао да одустане од санкција против Русије, које је увела ЕУ након украјинске кризе - процјењује портал "Адванс".
У Италију из Кине стигло медицинско особље и помоћ - Фото: Screenshot
У Италију из Кине стигло медицинско особље и помоћФото: Screenshot

- Из Москве, Хаване и Вухана с љубављу - тако пише на помоћи за оне којих се Запад одрекао.

Портал процјењује да би се позиције Русије у свијету могле корјенито промијенити након пандемије и као примјер наводи руску помоћ Италији која највише испашта од те болести.

У чланку се наводи да је руска влада, захваљујући мјерама предузетим у право вријеме, успјела да задржи ширење вируса и да је зато у могућности да помогне другим земљама, посебно Италији.

Посљедњих дана, 15 руских авиона допремило је у Италију медицинску помоћ за борбу против инфекције, а стигли су и виролози са респираторима и заштитним одијелима.

Европљани сада пролазе кроз праву ноћну мору, суочавају се с невиђеном ситуацијом.
Свако ко може бар мало да ублажи ту ноћну мору и ужас пред непознатим заузеће достојно мјесто у свијету сутрашњице, наводи се у чланку који преноси "Руска ријеч".

Помоћ европским земљама пружа не само Русија, него и Кина и Куба.

Ништа што се догађа ових дана неће бити заборављено. Италија ће се сјећати ко је помогао, а ко је у потпуности заборавио да постоји свијет изван његових националних граница, наводи се у чланку.