latinica  ћирилица
27/03/2020 |  10:24 ⇒ 12:34 | Аутор: СРНА

Топић: У објекту има и топле воде и гријања

Директор Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци Драгослав Топић рекао је данас Срни да смјештајни капацитети овог центра имају топлу воду, гријање, као и све друге услове потребне за нормалан боравак, те да то могу потврдити студенти који су боравили у њему прије ванредне ситуације због вируса корона.
Драгослав Топић, директо СЦ "Никола Тесла" - Фото: РТРС
Драгослав Топић, директо СЦ "Никола Тесла"Фото: РТРС

Топић је појаснио да је проблем са топлом водом постојао само првог дана када су стигла лица позитивна на вирус корона, а која треба ту да бораве јер су били смјештени на више етаже, до којих топла вода не стиже одмах.

- Пацијенти су смјештени на трећи, четврти и пети спрат и требало је мало више времена сачекати, око минут или два, да топла вода из централног бојлера стигне до њихових тоалета - рекао је Топић.

Он је додао да је разлог за то што објекат није коришћен одређено вријеме, а тренутно је и мало корисника у њему, те вода слабо циркулише кроз систем.

Када је ријеч о гријању, Топић је навео да је оно укључено одмах по доношењу одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације да ће објекат бити кориштен као карантин.

- Пошто су студенти због ванредне ситуације напустили објекат, гријања није било 15 дана, те су се просторије исхладиле, а додатно и јер смо прије него што су пацијенти стигли морали урадити дезинфекцију и провјетрити све просторије - рекао је Топић.

Он је навео да је сада доста боља ситуација, у шта се и сам увјерио.

Топић је рекао да Студентски центар пружа смјештај за ко 700 студената, те да се они никада нису жалили да немају топлу воду.

- Топле воде нема једино када се ради ремонт бојлера, у случају када прегоре гријачи и тада морамо испустити воду из система. С обзиром да су наши бојлери велики, запремине око 15.000 литара, потребно је бар 36 сати да то обавимо - рекао је Топић.

Он је напоменуо да је то нормална процедура, те да студенти на њу на вријеме буду упозорени.