latinica  ћирилица
27/03/2020 |  09:16 ⇒ 10:30 | Аутор: РТРС

Двоје заражених вирусом корона побјегли са Клинике у Бањалуци

Г.Р. и Д.Р., који живе у Бањалуци, а код којих је увтрђен вирус корона, побјегли су са Клинике за инфективне болести у центру Бањалуке.
Полицијска управа Бањалука - Фото: РТРС
Полицијска управа БањалукаФото: РТРС

Наиме, радници обезбјеђења ове болнице пријавили су надлежној полицијској станици, да су са клинике, у којој су били на лијечењу, побјегла два непозната лица код којих је утврђен вирус корона.

Незванично, ријеч је о Давиду Радујковићу и његовој мајци Драгани.

- Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 26.марта идентификовали су и лоцирали два лица иницијала Г.Р. и Д.Р. настањени у Бањалуци, код којих је утврђен корона вирус, а који су побјегли са Клинике за инфективне болести која је смјештена у улици Јована Дучића - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о кривичним дјелима преношење заразне болести и непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије, те да се наведена лица лише слободе уколико постоје услови, а ако не постоје услови да се лица обезбједе од стране полицијских службеника до стицања услова за њихово лишење слободе.

Из Полицијске управе Бањалука подсјећају да је Д.Р. јуче, незадовољан условима у студентском центру "Никола Тесла" пријетио да ће скочити са петог спрата, након чега су он и мајка Г.Р. премјештени на Клинику за инфективне болести у улици Јована Дучића у Бањалуци.

Полицијска управа Бањалука, апелује на све грађане да се током ванредне ситуације у Републици Српској, понашају одговорно и савјесно, те да поступају у складу са Закључком Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске, јер једино на тај начин могу заштити свој живот и живот људи у својој околини.