latinica  ћирилица
27/03/2020 |  09:13 | Аутор: СРНА

Бањалука: Јавни позив апотекама отворен до сутра

Јавни позив апотекама на подручју Бањалуке да се укључе у акцију "Нисте сами", како би, послије доставе животних намирница, био омогућен и сервис доставе лијекова особама старијим од 65 година, отворен је до сутра.
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba) -
Градска управа Бањалука (фото: banjaluka.rs.ba)

Градски штаб за ванредне ситуације расписао је јуче јавни позив, који је отворен 48 часова, а планирано је да достава лијекова особама старијим од 65 година, које имају забрану кретања због актуелне епидемиолошке ситуације, почне већ од понедјељка, 30. марта.

Настојећи да одговори на потребе грађана, Градска управа Бањалука покренула је активности на проширивању услуга у оквиру акције "Нисте сами" и то услугом издавања и доставе лијекова особама старијим од 65 година које имају забрану кретања због епидемије вируса корона, саопштено је из Градске управе.

У јавном позиву наведено је да ће изабране апотеке у оквиру акције издавати лијекове са позитивне листе и продавати лијекове који нису на листи Фонда здравственог осигурања Републике Српске или чији је режим издавања "без рецепта", а доставу лијекова организоваће град у сарадњи са друштвено одговорним компанијама без додатних трошкова доставе за апотеке или грађане.

Путем јавног позива биће одређена по једна апотека или продајни објекат апотеке за пет зона доставе и то Центар-Нова варош, Борик, Обилићево-Старчевица, Росуље-Петрићевац и Лазарево.