latinica  ћирилица
25/03/2020 |  18:19 ⇒ 18:20 | Аутор: СРНА

Из буџетске резерве премијера 100.000 КМ за социјално угрожене породице

Из буџетске резерве предсједника Владе Републике Српске Радован Вишковић издвојено је 100.000 КМ за припремање пакета који ће садржавати прехрамбене намирнице и средстава за хигијену за социјално угрожене становнике са подручја Српске, рекла је Срни савјетник премијера за медије Данијела Пејић.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Пејићева је нагласила да ће 4.228 корисника социјалне помоћи добити по пакет са основним животним намирницама - со, брашно, шећер, уље, тјестенина, и хигијенским артиклима.

- Пакети ће бити достављени крајњим корисницима преко служби центара за социјални рад у локалним заједницама на територији цијеле Републике Српске - навела је Пејићева.

Она је нагласила да је предсједник Владе из буџетских резерви издвојио и 49.000 КМ за набавку основних намирница за припремање оброка у јавним кухињама.

- Тај новац је већ уплаћен Црвеном крсту Републике Српске који ће средства упутити локалним канцеларијама Црвеног крста од Требиња до Новог Града - рекла је Пејићева, додавши да ће помоћ из буџетске резерве премијера Републике Српске добити јавна кухиња "Мозаик пријатељства" у Бањалуци.