latinica  ћирилица
25/03/2020 |  16:37 | Аутор: СРНА

Формиран предмет о скупу у фирми "Игман" у Коњицу

Тужилаштво БиХ формирало је предмет и врши провјере о скупу организованом у фирми "Игман" у Коњицу за који су надлежни објавили да је на њему дошло до ширења вируса корона.
Игман из Коњица (фото: www.igman.co.ba) -
Игман из Коњица (фото: www.igman.co.ba)

Из Тужилаштва БиХ нису могли дати више детаља о истрази, покренутој након што је ова фирма 11. марта организовала скуп поводом годишњице компаније.

Први случај заразе вирусом корона у БиХ регистрован је 5. марта, након чега су стручњаци препоручили да се избјегавају окупљања.

Раније су из фирме "Игман" саопштили да је наредба о забрани одржавања јавних скупова на подручју Федерације БиХ донесена шест дана послије организовања овог скупа, односно 17. марта, те да је окупљање одржано у складу са мјерама које су тада биле на снази.

Након што је потврђено да је директор ове фирме Ђахид Муратбеговић позитиван на вирус корона, компанија "Игман" обуставила је производњу на двије седмице, преноси Бирн.

Према посљедњим информацијама, у Коњицу је након забаве настао такозвани кластер заражених вирусом. До сада су 22 потврђена случаја, док је јуче преминуо возач директора Муратбеговића.

Из Свеучилишне клиничке болнице Мостар су потврдили да је Муратбеговић, који је до сада боравио у кућној изолацији, данас хоспитализован.