latinica  ћирилица
25/03/2020 |  08:06 | Аутор: СРНА

Приведен командант Морнарице Војске Црне Горе; Полиција блокирала улаз у Тузи

Управа полиције Црне Горе поднијела је кривичну пријаву против командант Морнарице Војске Црне Горе чији су иницијали В.Т. /46/ из Бара, због сумње да је починио кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, саопштено је из црногорске полиције.
Полиција Црне Горе (фото:insajder.net/sr) -
Полиција Црне Горе (фото:insajder.net/sr)

У саопштењу се наводи да је В.Т. прекшио привремену мјеру самоизолације која му је одређена рјешењем Управе за инспекцијске послове и он је у сарадњи са санитарним инспектором спроведен у карантин.

- Полиција је дошла до сазнања да је В.Т напустио адресу предвиђену за кућну самоизолацију и у односу на то предузела активности. Након утврђених чињеница лице је процесуирано - наведено је у саопштењу.

Из Министарства одбране је саопштено да заједно са Генералштабом Војске Црне Горе подржавају рад надлежних органа који поступају у складу са мјерама Националног координационог тијела за заразне болести.

- У ситуацији смо када је нужно да сви, без изузетка, поштујемо препоруке и придржавамо се наредби Националног координационог тијела за заразне болести. У том смислу, поздрављамо поступање према команданту Морнарице Веску Томановићу, против кога је поднијета кривична пријава, због кршења привремене мјере, кућне самоизолације - рекли су из Министарства одбране.

Истакли су да је Војска Црне Горе у служби грађана и да ће тако бити и убудуће, како би се заједно изборили са овим озбиљним проблемом.

Припадници црногорске Управе полиције блокирали су синоћ након 22.00 часа улаз у Општину Тузи.

Блокада је постављена прије моста на Цијевни и службеници полиције не пуштају никог да се креће ка граду.

Ова мјера услиједила је након што је саопштено да је 15 случајева вируса корона откривено у Тузима.

Тузи је општина у Црној Гори са већинским албанским становништвом, на граници са Албанијом, 15 километара удаљена од Подгорице.