latinica  ћирилица
24/03/2020 |  21:44 ⇒ 21:45 | Аутор: СРНА

Источна Илиџа: За студенте у иностранству по 500 КМ

Општина Источна Илиџа издвојиће по 500 КМ за студенте са подручја ове општине који су се затекли у иностранству у вријеме појаве и ширења вируса корона, одлучио је вечерас општински Штаб за ванредне ситуације.
Источна Илиџа - Фото: илустрација
Источна ИлиџаФото: илустрација

- Циљ је олакшати боравак тим студентима у иностранству док не буде реализован њихов повратак у Републику Српску - објављено је на интернет страници општине.

На сједници су чланови Штаба упознати о допису Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске о иницијативи да локалне заједнице помогну пољопривредну сјетву пшенице.

Донесен је и закључак да су лица из општине Источна Илиџа која су боравила на подручјима у БиХ гдје су забиљежени случајеви вируса корона дужна да се хитно јаве у Дом здравља Источно Сарајево или надлежној хигијенско-епидемиолошкој служби.

- Уколико су ангажовани у Оружаним снагама БиХ или другим институцијама Републике Српске и БиХ да не напуштају тренутне локације на којима се налазе - напомиње се у закључку.

Штаб за ванредне ситуације општине Источна Илиџа предложио је локацију за карантин за лица која не поштују мјере изолације и лица која се упућују из карантина на граничном прелазу, али ће бити тражена сагласност Републичког штаба за ванредне ситуације да та локација буде заједничка са општином Источно Ново Сарајево, ради уштеда.

Штаб за ванредне ситуације задужио је команданта да овласти службенике општинске администрације да комуналној полицији помогну у праћењу лица у изолацији.

Донесен је и закључак да могу бити објављена имена лица која крше правила изолације на подручју општине Источна Илиџа.