latinica  ћирилица
24/03/2020 |  14:24 | Аутор: РТРС

У сриједу облачно са снијегом

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује облачно вријеме, хладно са снијегом и мањим повећањем сњежног покривача.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

У току ноћи очекује се облачно са снијегом на сјеверу, западу и Сарајевско-романијској регији, а од југа и југоистока према горњем току ријеке Дрине суво.

Ујутру, облачно са снијегом у сјеверним и западним предјелима, док ће у централним и источним крајевима јењавати и престати током пријеподнева, а на југу промјењљиво облачно и суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Током дана падавине снијега јењавају на западу и сјеверозападу, постају повремене. На сјевероистоку и дијелу истока промјенљиво облачно.

Послије подне нова облачност у југоисточној струји ће прво на југу, југоистоку и истоку условити снијег, а на југу кишу и сусњежицу, а у осталим предјелима снијег. На западу, сјеверозападу и дијелом сјеверу остаје облачно са слабим снијегом.

Вјетар умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера, повремено са јаким ударима.

Највиша дневна температура ваздуха углавном између минус два и четири, на југу од пет до осам степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Данас је било облачно вријеме са сусњежицом и снијегом, а у Херцеговини умјерено облачно.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус десет, Мраковица минус пет, Хан Пијесак минус четири, Соколац, Калиновик, Иван седло минус три, Дринић , Гацко, Мркоњић Град минус један, Нови Град, Приједор, Сребреница, Бијељина, Бихаћ, Бугојно, Градачац, Сански Мост, Тузла нула, Рибник, Србац, Бањалука, Зворник, Дрвар један, Добој, Рудо, Шипово, Сарајево, Ливно, Зеница два степена Целзијусових.

У Вишеграду и Фочи данас у 13.00 часова измјерена је температура од три степена Целзијусова, Билећи пет, Грудама, Широком Бријегу , Требињу седам, Мостару осам, Стоцу девет и Неуму 10 степени Целзијусових.