latinica  ћирилица
22/03/2020 |  17:37 ⇒ 21:15 | Аутор: СРНА

Србија упутила Српској одређену количину опреме

Републици Српској је одлуком Владе Србије упућена одређена количина опреме, сходно тренутним могућностима, као подршка борби против вируса корона.
Република Српска - Фото: РТРС
Република СрпскаФото: РТРС

На данашњој сједници Владе Србије, донесене су најновије одлуке у вези са спречавањем ширења вируса корона, међу којима се уводи нова забрана кретања грађанима од 17.00 до 5.00 часова.

Изузетак је недјеља, када грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 3.00 до 8.00 часова ујутру, с циљем куповине намирница, саопштено је из Владе Србије.

Напуштање домова након 17.00 часова и прије 5.00 часова ујутру могуће је искључиво из хитних медицинских разлога, уз радну дозволу или посебно одобрење надлежних органа.

Имајући у виду потребе грађана Влада је одлучила да дозволи извођење кућних љубимаца у шетњу свакога дана од 20.00 до 21.00 час.

Грађани могу извести своје љубимце у шетњу у максималном трајању од 20 и највише 200 метара од мјеста свог пријављеног пребивалишта. Те шетње се не смију обављати у групама.

Одређена је максимална цијена заштитне маске од 120 динара по једном комаду.

Влада Србије још једном апелује да се грађани придржавају свих мјера без изузетка, јер је то једини начин да се побиједи ова заразна болест.