latinica  ћирилица
21/03/2020 |  20:41 ⇒ 21:09 | Аутор: СРНА

Долазак кинеских стручњака од огромног значаја (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић сматра да је долазак кинеских медицинских стручњака од огромног значаја за Србију у борби против вируса корона, јер су га они први побиједили.
Александар Вучић (фото:buducnostsrbije/instagram) -
Александар Вучић (фото:buducnostsrbije/instagram)

Вучић је рекао да ће кинески стручњаци да науче Србију како да се бори против вируса корона.

Он је навео да је вечерас стигао први дио бесплатне кинеске помоћи, а ријеч је о маскама, рукавицама, респираторима, а да је други српски авион "А320" већ у Кини и преноси други дио помоћи.

- Све је бесплатна подршка и помоћ, донација Кине. Показали су се као пријатељи када нам тешко. Данас је време да покажемо дисциплину и одговорност - рекао је Вучић након што је на београдском аеродрому дочекао авион са кинеском помоћи и медицинским стручњацима.

Александар Вучић дочекао кинеске стручњаке (фото:buducnostsrbije/instagram)

Вучић је захвалио кинеском предсједнику Си Ђинпингу, Комунистичкој партији Кине и кинеском народу, те истакао да ће Србија знати да узврати својим кинеским пријатељима ако им икад буде тешко, не само поштовањем, него и љубављу.

Према његовим ријечима, кинеског предсједника Си Ђинпинга ће, када буде долазио у Србију, дочекати стотине хиљада људи.

      View this post on Instagram

Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 21, 2020 at 11:53am PDT

 

- Показали су се као наши пријатељи када је најтеже. Не интересује ме ко ће нам шта у свијету рећи, ви сте ти који нам помажу да опстане живот и наша Србија. Бескрајно хвала на вашој солидарности - рекао је Вучић.

Амбасадор Кине у Београду Чен Бо рекла је да је вирус корона непријатељ цијелог човјечанства, да је потребна солидарност у овом тренутку и да ће се Кина са српским пријатељима борити до коначне побједе.

Авион са кинеском помоћи и стручњацима дочекан је аплаузима, а кинески пријатељи су изашли из авиона са српском и кинеском заставом.

      View this post on Instagram

Ovo je veliki dan za našu zemlju! Dolazak kineskih stručnjaka je od izuzetnog značaja. Veliko hvala predsedniku Si Đinpingu, veliko hvala narodu Republike Kine! Pokazali su se kao prijatelji kada se borimo za život. Kinezi su pokazali ne samo prijateljstvo i ljubav prema našem narodu, pokazali su i solidarnost sa srpskim narodom. Stotine hiljada života u Srbiji biće spašeno zahvaljujući pomoći koja nam je upravo stigla iz NR Kine. Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo!

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Mar 21, 2020 at 12:10pm PDT