latinica  ћирилица
21/03/2020 |  17:21 | Аутор: СРНА

Гранична полиција не учествује у постављању шатора, већ Оружане снаге

Гранична полиција БиХ поручила је да није надлежна нити учествује у распоређивању и постављању шатора на граничним прелазима, већ Оружане снаге БиХ.
Шатори на граничним прелазима - Фото: Screenshot/YouTube
Шатори на граничним прелазимаФото: Screenshot/YouTube

Саопштење је услиједило поводом дезинформација и многобројних питања медија и грађана да Гранична полиција учествује у доношењу одлука за постављање шатора на граничним прелазима.

Из Граничне полиције су објаснили да су Оружане снаге предложиле локације за постављање шатора на најфреквентнијим граничним прелазима на састанку 19. марта на којем је био замјеник директора Граничне полиције Фахрудин Халач и представници других институција.

- О доношењу такве одлуке Гранична полиција није ни на који начин одлучивала, као што не одлучује ни о чему што није у њеној надлежности - додаје се у саопштењу.

Из Граничне полиције су напоменули да су се у посљедња два дана појавиле велике гужве на граничном прелазу Орашје, те напомињу да држављани БиХ могу ући на сваки прелаз и да избјегавају Орашје, да се не стварају беспотребне гужве, стајања и тиме шири потенцијална опасност од ширења вируса корона.

На сваком граничном прелазу држављани БиХ добиће од санитарнх инспектора Рјешење о самоизолацији у трајању од 14 дана.

Гранична полиција напомиње да искључиво прати упутства и наредбе надлежног тијела Министарства безбједности у Савјету министара и Координационог тијела БиХ за заштиту и спашавање, којом предсједава министар везбједбости Фахрудин Радончић и у складу с тим предузима одређене мјере.