latinica  ћирилица
21/03/2020 |  11:27 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Неопходно поштовање свих изречених мјера и солидарност

Савез независних социјалдемократа захтијева од свих својих градских и општинских одбора да за вријеме ванредне ситуације у Републици Српској поводом пандемије вируса корона откажу све активности које захтијевају присуство већег броја људи на једном мјесту, рекао је Срни портпарол ове странке Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је у изјави за Срну нагласио да СНСД апелује на све грађане Републике Српске да у овом времену буду солидарни, дисциплиновани и да се придржавају свих мјера које су одредиле републичке и локалне институције.

- СНСД посебно апелује на све наше старије суграђане и пензионере да се стриктно придржавају изречених мјера и да не излазе из својих домова, а од наших млађих чланова доброг здравственог стања тражимо да се, поштујући све препоруке надлежних, ставе на располагање својим локалним заједницама у превазилажењу ове ситуације и у организацији помоћи нашим старијим суграђанима - истакао је Ковачевић.

Он је рекао да СНСД поздравља начин на који су у овој ситуацији одговорно и правовремено поступиле институције Републике Српске, али и све локалне заједнице са посебним акцентом на град Бањалуку.

- Такође, упућујемо посебну захвалност нашим здравственим радницима који су у овој ситуацији манифествали пуну организациону и стручну спремност да се носе са овом пандемијом и који тренутно улажу надљудске напоре како би заштитиле све нас - рекао је Ковачевић.