latinica  ћирилица
21/03/2020 |  11:18 ⇒ 11:18 | Аутор: СРНА

Гојковић: Хоспитализовано седморо, двоје у тешком стању

Двоје лица од укупно седморо обољелих од вируса корона, који се лијече на Клиници за инфективне болести Клиничког центра Војводине, тешког су општег стања и прикључени су на респираторе.

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је на конференцији за новинаре да су остали пацијенти задовољавајућег општег стања.

Он је навео да је прошле ноћи на Клинику за инфективне болести примљен један страни држављанин чије је здравствено стање стабилно.

- Јуче смо имали први смртни исход, преминуо је пацијент из Кикинде стар 59 година, који је осим инфекције корона вирусом имао још здравствених проблема. У име Покрајинске Владе изјављујем саучешће породици преминулог - рекао је Гојковић.

Он је додао да се од почетка појаве вируса корона, сви у Покрајинској влади руководе захтјевима стручњака и епидемиолога.

- Зато не објављујемо информације о броју људи у изолацији, као и друге податке везане за инфекцију - објаснио је Гојковић.

Он је апеловао да грађани, посебно млади и они који осјете симптоме остану код куће и помогну себи, али и цијелој држави и друштву.