latinica  ћирилица
20/03/2020 |  14:12 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Нова верзија хита "Бела, ћао" - за побједу против пандемије (ВИДЕО)

Оркестар Опере Српског народног позоришта снимио је нову верзију чувене италијанске пјесме "Бела, ћао" у знак подршке људима широм свијета да побиједе пандемију вируса корона.
"Бела, ћао" - за побједу против пандемије (Фото: ртв.рс) -
"Бела, ћао" - за побједу против пандемије (Фото: ртв.рс)

За свега један час, колико се видео ове пјесме врти на друштвеним мрежама, изазвао је стотине позитивних реаговања у свијету, а посебно у Италији.

- Симболика ове пјесме у тешка времена опасне болести огледа се и у чињеници да је италијански маестро Андреа Солинас са одушевљењем прихватио идеју да диригује оркестром при извођењу песме "Бела ћао" - саопштено је из Опере.

У саопштењу је наведено да је аранажман који плијени љепотом урадио Константин Благојевић, а нову верзију пјесме "Бела, ћао" су музичари Опере направили свирајући, односно радећи свој посао од куће.

Директор Опере Српског народног позоришта Александар Станков рекао је да у вријеме када музичари и други умјетници масовно остају без посла, али и живота, треба наставити радити свој посао.

- Ипак, иако је свијет сада на паузи, мислимо да и даље треба да радимо оно што умијемо. Зато је Благојевић урадио аранжман, италијански маестро Солинас пристао је да диригује, а наш оркестар је одсвирао легендарну нумеру показујући да смо увијек заједно и на наш умјетнички начин рекли "хвала" свима који нам помажу. Уједно смо показали и да смо уз своју публику, уз грађане, али и уз друге земље које се суочавају са ужасним губицима у овом тренутку - рекао је Станков.

Маестро Солинас подсјетио је на реченицу, данас веома популарну у Италији, која је тренутно најпогођенија земља вирусом корона у свијету.

- У мојој земљи сад је популарна реченица која гласи: "Останимо заједно, али одвојени". То је све што сада треба да иде даље - поручио је Солинас.

Из Опере поручују да је у овом тренутку живот најбитнији, али да вјерују да ће се сви вратити музици, када прођу тешка времена.

Из Српског народног позоришта поручују да ће остати дом за све музичаре и пјеваче у земљи и свијету, изражавајући наду да ће ускоро поново сви стати на даске сцене "Јован Ђорђевић".

Отказивања концерата широм свијета, посебно у Европи, као посљедица ширења вируса корона велики је удар на музичаре, који масовно остају без посла.

Забрана масовних окупљања, која је на снази и у Србији, затворила је позоришта и концертне сале, остављајући домаће умјетнике, као и оне широм свијета, на ивици егзистенције.