latinica  ћирилица
20/03/2020 |  09:39 | Аутор: СРНА

Пале: Нема обољелих, под здравственим надзором је 77 лица

На подручју општине Пале нема обољелих од вируса корона, а 77 лица је под надзором надлежних служби, што је за 18 више него јуче, док је за једну особу завршен четрнаестодневни здравствени надзор, саопштено је из Штаба за ванредне ситуације општине Пале.
Пале - Фото: РТРС
ПалеФото: РТРС

Осамнаест особа које су од јутрос, односно синоћ под надзором, на подручје ове локалне заједнице стигле су већином из земаља региона - њих петнаест са подручја Србије и Црне Горе, а три лица су допутовала из Њемачке и њих ће за вријеме трајања надзорне мјере, као и сва друга лица која су одраније под надзором свакодневно обилазити контролни органи, односно припадници општинске Комуналне полиције.

Штаб за ванредне ситуације апелује и упозорава све грађане који су евидентирани и стављени под здравствени надзор да су обавезни да испоштују све што им је наложено од Дома здравља и контролних служби, ради сопственог и здравља свих становника Пала.

Сви који се не буду придржавали наложених мјера, односно уколико их припадници Комуналне полиције општине Пале не затекну на кућним или адресима које су пријавили као мјесто боравка током здравственог надзора, биће новчано кажњени, истиче се у саопштењу.

Из Штаба за ванредне ситуације општине Пале посебно указују на чињеницу да је и Републички штаб за ванредне ситуације, посредством МУП-а Републике Српске прописао и јасне кривичне санкције у складу са одредбама кривичног закона.

Такође, Штаб апелује на неодговорне појединце који су примијећени да организују журке и пијанке на одређеним локацијама, остављајући за собом гомиле смећа, да то више не чине, с обзиром да на тај начин угрожавају своје, али и здравље становника општине Пале.

Припадници Полицијске станице Пале већ су реаговали на ову појаву и наставиће да појачаним патролним активностима и даље прате да ли има евентуалног кршења наредбе општинског Штаба у вези са забраном масовних окупљања, те у случају да их буде примијениће прописане санкције.

На подручју општине Пале завршена је дезинфекција јавних установа и предузећа, коју је спровела овлаштена фирма.