latinica  ћирилица
18/03/2020 |  21:52 | Аутор: СРНА

Ограничено кретање миграната

Влада Кантона Сарајево донијела је данас одлуку о ограничавању кретања миграната на подручју овог кантона, те њиховом смјештању у привремене прихватне центре ради превенције, ублажавања и отклањања штетних посљедица по грађане узрокованих ширењем заразе вирусом корона.
Мигранти - Фото: ТАНЈУГ
МигрантиФото: ТАНЈУГ

Влада је истом одлуком, уз сагласност команданта Штаба цивилне заштите Кантона Сарајево, увела мигрантима забрану напуштања тих центара.

Ове мјере проводиће се за вријеме примјене одлука Владе Федерације БиХ и Владе Кантона Сарајево о проглашењу несреће узроковане појавом вируса корона, саопштено је из кантоналне Владе.

Кантонална Влада задужила је Управу полиције МУП-а, остала ресорна министарства и Кризни штаб Министарства здравља Кантона Сарајево да, у оквиру својих надлежности, предузму све потребне активности на реализацији ових мјера.


Имајући у виду процјену да постојећи капацитети у привременим прихватним центрима неће бити довољни за смјештај свих миграната који се налазе и крећу на подручју Кантона Сарајево, надлежним органима БиХ биће упућена иницијатива за формирање додатног привременог прихватног центра на подручју Кантона.

Задужени су управници прихватних мигрантских центара Блажуј и Ушивак да о свим овим мјерама и активностима, те донесеним закључцима, обавијесте све мигранте који су смјештени у њима.