latinica  ћирилица
03/03/2020 |  10:38 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Хакована веб страница, објављени грб "УЧК" и порука "Живјела велика Албанија" (ФОТО)

Веб страница Министарства финансија и трезора у Савјету министара јутрос је хакована, а албанска група хакера поставила је грб ОВК, заставу Албаније и поруке против Србије, сазнаје Срна.
Хаковане веб странице Министарства финансија и трезора - Фото: СРНА
Хаковане веб странице Министарства финансија и трезораФото: СРНА

На страници овог министарства хакери су објавили грб на којем пише "УЧК", заставу Албаније са двоглавим орлом и поруку на енглеском језику "Нема мира са Србијом - етничка Албанија".

Фото: Срна

У наставку, такође на енглеском језику, наведено је да је "Косово било и биће албанска земља, а не српска".

Фото: Срна

- Србија има своју земљу, и Косово не припада Србији. Срби су само словенски народ, и немају ништа заједничко са Албанцима... Велика Албанија већ постоји и мапа Балкана се промијенила. Тај дан је већ дошао и сви Албанци ће живјети у једној домовини. Живјели Албанци, живјела етничка Албанија! Илирија!!! - објављено је на хакованој страници овог министарства.

Фото: Срна

У поруци је наведено да је страницу хаковала група "албански хакери".

Mинистар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда пријавио је јутрос Агенцији за истраге и заштиту БиХ и Обавјештајно-безбједносној агенцији  да је хакована веб страница овог министарства на којој су објављени непримјерени и увредљиви садржаји уз потписе и фотографије албанских екстремиста.

С обзиром на то да се на веб страници вријеђају друге државе, њихови представници и народи, уз пријетеће и увредљиве националистчке поруке, Беванда је затражио хитну истрагу о овом непријатном случају, саопштено је из ресорног министарства.

Повезане вијести:

Сипа предузима радње на утврђивању чињеница због хакерског напада