latinica  ћирилица
27/02/2020 |  19:00 ⇒ 22:08 | Аутор: Вечерњи лист

Обољели мушкарац у Ријеци добро, на тестирању још 144 узорка

Мушкарац са подручја Ријеке код којег је потврђен вирус корона налази се у болници и доброг је општег стања. Очекују се налази за још двије особе. У Приморско-горанској жупанији под надзором епидемиолога је око 100 људи.
Инфузија - Фото: РТРС
ИнфузијаФото: РТРС

Обољели мушкарац вратио се 21. фебруара, за викенд, с рада у италијанској Парми. Након два дана добио је симптоме болести. У ординацији породичне медицине препознали су симптоме као потенцијално ризичне и хоспитализован је. Имао је релативно благе респираторне тегобе, симптоме сличне грипу, а опште стање упућује на респираторну инфекцију средњег интензитета.

У Хрватску није дошао с подручја италијанских региона који су биле захваћене епидемијом, него из региона Емилиа Романе, који је у међувремену захваћен епидемијом. У току су противпидемијске мјере везане уз обраду особа које су биле с њим у контакту. У склопу тога хоспитализована је једна особа.

Дјевојка првозараженог младића негативна је на вирус корона и након поновљеног теста пуштена је из болнице.

Под надзором је још седам особа које су биле у контакту са зараженим из Ријеке. Хотел "Томиславов дом" на Сљемену и апартмани "Сњежна краљица" постали су карантин за обољеле од вируса корона у Хрватској.

Министар здравства Хрватске Вили Берош и хрватски премијер Андреј Пленковић позвали су грађане да не паниче. У Хрватској су три особе заражене вирусом.

Повезане вијести:

Први заражени у Хрватској: Неугодно ми је што сам донио вирус корона