latinica  ћирилица
27/02/2020 |  14:05 | Аутор: СРНА

Албанац претукао Србина лопатом

Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију најоштрије је осудила напад на Србина Дејана Ђокића из села Гризиме, општина Косовска Каменица, којег је Албанац претукао лопатом, зато што му Ђокић није дозволио да напаја стоку на извору који се налази на његовом приватном посједу.
 - Фото: ТАНЈУГ
Фото: ТАНЈУГ

- Овакви инциденти посљедица су чињенице да се приватна имовина Срба у протекле две деценије систематски узурпира или користи као јавно добро, иако је право приватне својине у читавом цивилизованом свијету неприкосновено - истакли су из Канцеларије за Косово и Метохију.

У саопштењу Канцеларија указује да они који без дозволе и накнаде узурпирају српске куће и имања, те сијеку шуме, морају коначно бити спријечени у отимачини и крађи, а међународна заједница Србима мора гарантовантовати неповредивост својине као што се то чини било гдје у Европи.

- Захтијевамо од надлежних органа на терену да казне починиоца напада и да коначно почну да се према праву Срба на неповредивост приватног посједа односе на законит и цивилизован начин - поручено је из Канцеларије за Косово и Метохију.