latinica  ћирилица
27/02/2020 |  12:31 ⇒ 14:20 | Аутор: СРНА

Тодоровић: Није потврђен ниједан случај вируса корона

Директорка Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић изјавила је данас да у овом граду није потврђен ниједан случај вируса корона, те да се до јуче у ову установу јавило 36 грађана који су боравили у италијанским покрајинама у којима се појавио овај вирус.
Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић - Фото: nezavisne novine
Директор Дома здравља Бањалука Невена ТодоровићФото: nezavisne novine

Тодоровићева је навела да ови грађани немају никаквих симптома инфекције, нити ограничења у кретању.

- Препоруке Свјетске здравствене организације су да се у оваквим случајевима грађани јаве како би здравствени радници имали увид у евентуално могуће кретање и број заражених на нашем простору - рекла је Тодоровићева новинарима.

Она је истакла да нема потребе за стварањем панике, јер према свим свјетским предвиђањима и статистикама, ријеч је о вирусу који углавном изазива блаже симптоме који пролазе без потребе за већим лијечењем.

- Само код имунокомпромитованих и старијих грађана, као и пацијената који имају проблема са респираторним и кардиоваскуларним системом може да изазове тежу клиничку слику - рекла је Тодоровићева.

Она је нагласила да су здравствене установе спремне да на прави начин одговоре на овај проблем, те подсјетила да су у протеклом периоду спремно дочекале и многе друге епидемије вируса.