latinica  ћирилица
25/02/2020 |  23:13 | Аутор: Б92

Наполи бољи, али Барселони повољнији резултат (ФОТО)

Фудбалери Наполија и Барселоне одиграли су неријешено 1:1, у првом мечу осмине финала Лиге шампиона.

Домаћи су до предности стигли у 30. минуту преко Дриса Мертенса, да би Каталонци изједначили у 57. минуту преко Антоана Гризмана.

Екипа Ђенара Гатуза је у посљедње време подигла форму, славила на шест од седам утакмица, али на овом сусрету нису успјели да дођу до капитана који би им значио много у реваншу.

Изабраници Кикеа Сетјена одиграли су јако лоше прво полувријеме у којем нису успјели да шутну у оквир гола Давида Оспине.

Првих двадесетак минута протекло је у испитивању снага. Очекивано, Каталонци су били ти који су имали више лопте у ногама, док су домаћих стрпљиво чекали своју шансу из контранапада.

Дочекали су је у 30. минуту, када је мрежу Тер Штегена погодио Дрис Мертенс, чиме се изједначио са Мареком Хамшиком на вјечној листи стрелаца напуљске екипе.

Дриес Мертенс (Фото: AFP )

По десној страни сјајно је прошао Пјотр Зјелински, а потом лијепо пронашао омаленог Белгијанца на другој страни казненог простора.

Мертенс је прихватио пас, а затим прецизним и одмјереним ударцем лопту послао у горњи лијеви угао гола Блаугране.

Барса је у завршници првог дела јалово нападала, а Наполи је умало преко Маноласа, из другог покушаја на утакмици, стигао до поготка. Ипак, Грк је у 42. минуту био непрецизан из тешке позиције, па се на велику паузу отишло резултатом 1:0.

Друго полувријеме почело је као и прво, без већих узбуђења.

У 50. минуту Бускетс је неопрезно стартовао над Мертенсом, што је за посљедицу имало то да је Белгијанац морао да напусти терен, док ће задњи везни Каталонаца пропустити реванш.

Барселона је први пут у оквир гола домаћих шутирала у 57. минуту и одмах постигла погодак.

Меси и Видал су размијенили пасове, да би Бускетс једном лоптом "пробио" читаву дефанзивну линију домаћих. Нелсон Семедо је рутински упослио Гризмана, коме није било тешко да из непосредне близине матира Оспину. 

Наполи више није имао шта да чека, морао је да крене офанзивно. У 61. минуту Инсиње је прошао поред Пикеа и Видала, али је његов ударац искоса завршио право у рукама Тер Штегена.

Само два минута касније и Каљехон је промашио велику шансу, али се њемачки голман и том приликом истакао правовременом интервенцијом.

До краја меча није било великих прилика, али је Артуро Видал стигао да заради црвени картон, након старта над Маријом Руијем, а затим и "кошкања" са истим.

Реванш је на програму 18. марта у Барселони.