latinica  ћирилица
25/02/2020 |  20:21 ⇒ 20:33 | Аутор: РТС

"Пума" новим дресом поново љути Србе (ФОТО)

Њемачки произвођач спортске опреме и технички спонзор Фудбалског савеза Србије, чувена "Пума", направила је дрес репрезeнтације Србије који је, иако није званично представљен, изазвао опречне реакације српских љубитеља фудбала.
Нови дрес Србије? (фото: footyheadlines.com) -
Нови дрес Србије? (фото: footyheadlines.com)

Слику новог, резервног дреса "орлова" објавио је портал "Фути хедлајнс", који је познат управо по откривању нових фудбалских дресова клубова и репрезентација широм свијета.

Како се наводи, "Пума" је и овај дрес направила у склопу своје кампање "Израђено на основу културе", коју је презентовала и на дресовима селекција Аустрије, Швајцарске и Италије током прошле године.

Дрес друге гарнитуре Србије је тако направљен у бијелој боји, са тамно плавом траком која се протеже у линији рамена, и има грб са флуорсценто зеленом бојом.

Е сад, шта тачно ова комбинација има заједничко са српском кулутром и бојама српске заставе није баш јасно.

Стога и не чуди гомила негативних коментара навијача на друштвеним мрежама, који сматрају да је њемачки гигант још једном омашио када је дрес српског државног тима у питању.

Ипак, остаје да сачекамо звaничну промоцију дресова у којима ће изабраници Љубише Тумбаковића покушати да кроз бараж изборе пласман на Еуро 2020, а која је заказана за март мјесец.