latinica  ћирилица
25/02/2020 |  17:52 ⇒ 18:00 | Аутор: Блиц

Два мушкарца из Шапца и један са Врачара негативни на вирус корона

Све особе које су данас биле тестиране у Србији на вирус корона негативне су на тај вирус, јавио је Блиц.

Како је незванично речено у Инфективној клиници, резултати тројице мушкараца за које се сумњало да су обољели од овог вируса, показали су да они нису заражени.

Ријеч је о тројици мушкараца - двојица су била првобитно хоспитализована у Шапцу, а један случај је из београдске општине Врачар.

Двојица мушкараца, један који се вратио са Тајланда, а други из Милана, били су хоспитализовани у Шапцу јер су долазили из ризичних подручја и сумње да су заражени корона вирусом.

Мушкарац који је допутовао са Тајланда убрзо је био пуштен кући, пошто су отклоњење све сумње да је заражен, а мушкарац који се вратио из Милана и имао повишену температуру, био је задржан на Инфективном одјељењу Опште болнице "Др Лаза Лазаревић" у Шапцу.

Током дана чекали су се резултати његових анализа, који су послати на анализу у Београд, а он је негативан на корона вирус.

- Пацијенти нису респираторно угрожени и нису на кисеонику, али имају симптоме сезонског грипа - рекла је раније данас специјалиста хигијене доктор Борка Кокановић из Санитарне инспекције Србије.