latinica  ћирилица
25/02/2020 |  09:57 | Аутор: СРНА

Фонд ПИО: Позив за програм социјалног збрињавања у овој години

Фонд за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске позвао је послодавце да пријаве запослене раднике ради коришћења средстава за социјално збрињавање радника који са стажом осигурања, за који ће бити уплаћен допринос, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до 31. децембра.
Фонд ПИО - Фото: РТРС
Фонд ПИОФото: РТРС

Позив је упућен с циљем социјалног збрињавања радника, на основу рјешења Владе Републике Српске о одобравању уплате доприноса за ПИО.

Уплату доприноса за ПИО одобрава Влада Српске за осигуранике у бившим државним предузећима, акционарским душтвима у већинском власништву Републике и земљорадничким задругама, односно правне сљедбенике и осигуранике уколико нема уплатиоца доприноса, који са стажом осигурања за који ће бити уплаћен допринос за пензијско и инвалидско осигурање, испуњавају услове за остваривање права на старосну пензију до децембра ове године.

Пријаве по јавном позиву за социјално збрињавање подносе се у пословницама Фонда ПИО, у општини према сједишту послодавца.

Доприноси за пријављене раднике биће уплаћени након усаглашавања износа између Фонда ПИО Републике Српске и Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, истиче се у саопштењу.

Јавни позив биће објављен у дневном листу Глас Српске и на интернет страници Фонда ПИО Републике Српске.