latinica  ћирилица
24/02/2020 |  11:51 ⇒ 11:53 | Аутор: Агенције

Метеоролози објавили када нам стиже снијег

Метеоролози су објавили прогнозу времена до краја радне седмице и открили када нам стиже снијег.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Сутра се широм БиХ очекује углавном претежно сунчано вријеме.

Послије подне наоблачење у Херцеговини и сјеверо-западним дијеловима БиХ, а у током ноћи и у остататку земље. У вечерњим сатима слаба киша је могућа понегдје у Херцеговини. Вјетар слаб до умјерен југозападни. Јутарња температура од 1 до 6, на југу од 5 до 10, а дневна од 11 до 17 степени Целзијуса.

У сриједусе очекује претежно облачно. У централним и источним подручјима послије подне краткотрајно разведравање. Прије подне киша се очекује у Посавини, Крајини и у Херцеговини.

Послије подне и у вечерњим сатима падавине у цијелој земљи. Киша у низијама, а у вишим подручјима сусњежица и снијег. Током ноћи снијег или сусњежица се очекују и у низинама сјеверних дијелова. Јутарња температура од 4 до 10, на југу до 13, а дневна од 10 до 16  степени Целзијуса. 

У четвртак јутро претежно облачно са снијегом или сусњежицом у већеем дијелу, а кишом у Херцеговини. У остатку дана постепени престанак падавина и смањење наоблаке. Јутарња температура од -3 до 3, на југу од 1 до 6, а дневна од 2 до 8, на југу од 6 до 11 степени Целзијуса.

У петак јутро и већи дио пријеподнева претежно облачно вријеме са кишом и сусњежицом, док се у Херцеговини очекује киша. У остатку дана престанак падавина и постепено разведравање. Јутарња температура од -5 до 2, на југу од 1 до 5, а дневна од 6 до 12, на југу и сјеверу земље до 15 степени Целзијуса, саопштено је из ФХМЗ.