latinica  ћирилица
24/02/2020 |  11:20 ⇒ 12:33 | Аутор: РТРС

Зворник: У овој години реконструкција градских улица

У посљедње двије године у Зворнику је реконструисано шест градских улица. Осим новог асфалта, расвјете, поједине су добиле и нову водоводну и канализациону мрежу. Са идентичном праксом биће настављено и ове године. У плану је реконструкција четири улице, а радови на уређењу Рибарске улице већ су почели.

У првој фази реконструкције Рибарске улице биће измјештена траса улице у складу са Регулационим планом, изграђен потпорни зид и доњи строј пута. Дио радова већ је завршен. Друга фаза обухватиће завршне радове на хабајућем слоју улице која повезује Средњошколски центар и насеље Б Блокови.

- Што се тиче Рибарске улице очекујемо да у наредних мјесец дана буде измјештена та канализација и водовод, а улица поново буде пуштена у функцију - рекао је замјеник градоначелника Зворника Бојан Ивановић.

Саобраћај током радова неће бити обустављен и моћи ће да се одвија старим краком улице.

Биће повећана безбједност пјешака и олакшан саобраћај, а брига о путној инфраструктури биће један од приоритета Градске управе и ове године, истичу надлежни.

- За реконструкцију градских улица у овој години биће уложено 700 до 800 хиљада марака, и у те радове ући ће многе градске улице - додао је Ивановић.

До краја године биће реконструисана и Улица Светог Саве код Градског стадиона, дио Улице Браће Југовића, односно завршена Радничка улица, а у плану је и уређење паркинг простора код црпне станице "Мејдан".