latinica  ћирилица
24/02/2020 |  07:52 ⇒ 08:43 | Аутор: СРНА

Кошарац и Голићева на састанку о мјерама смањења загађења

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и министар просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске Сребренка Голић учествоваће данас на састанку о мјерама смањења загађења ваздуха у БиХ, чији је домаћин амбасадор Шведске у БиХ Јохана Стромквист.
Сташа Кошарац -
Сташа Кошарац

Састанку ће присуствовати и министар околине и туризма Федерације БиХ Едита Ђапо, те међународни донатори који активно раде на смањењу загађења ваздуха у БиХ, саопштено је из Амбасаде Шведске.

Након састанка планиран је јавни догађај у аули зграде Амбасаде с циљем подизања свијести о загађењу ваздуха. Циљ је да се подигне свијест о загађењу ваздуха у БиХ, те да се на једном мјесту окупе људи са разних позиција да би радили на доношењу заједничких рјешења.

Позив је упућен грађанима, организацијама цивилног друштва, члановима академске заједнице, правном сектору, те представницима међународних организација.

- Грађани ће имати прилику да се информишу о проблему загађења ваздуха, али да чују и могућа рјешења тог проблема - наводи се у саопштењу.