latinica  ћирилица
23/02/2020 |  13:53 ⇒ 19:05 | Аутор: РТС

Кошаркаши Србије у Београду против Грузије

Кошаркашка репрезентација Србије, у квалификацијама за Шампионат Европе 2021. године, од 17.00 часова у београдској дворани "Александар Николић" састаће се са селекцијом Грузије.
Кошаркашка репрезентација Србије (фото: twitter.com/KSSrbije) -
Кошаркашка репрезентација Србије (фото: twitter.com/KSSrbije)

Побједа против Финске била је успјешан деби новог селектора Србије Игора Кокошкова који одлично познаје играче Грузије, јер је својевремено био њихов селектор.

Србија је фаворит у овом дуелу и због квалитета појединаца и због домаћег терена. Биће то још једна прилика да Кокошков провјери неке од играча, који ће конкурисати за квалификациони олимпијски турнир у јуну.

Српски кошаркашки репрезентативци Никола Ребић и Огњен Јарамаз поручили су да је енергија из претходног дуела са Финском модел за данашњи меч против Грузије.

- Против Финске смо били на добром енергетском нивоу и мислим да је то модел који треба да пренесемо на паркет. За ово кратко вријеме колико смо заједно, успјели смо да колико-толико прихватимо неке основне принципе игре и да их прикажемо на терену. Грузија, са пар искусних играча, моћи ће да буде незгодан ривал и само уз велику енергију можемо да дођемо у позицију да направимо добар резултат - истакао је Ребић.

Јарамаз је напоменуо да Грузија има неколико искусних играча, попут Мекфадена и Жермадинија, који су у стању да направе проблем свакоме, уколико уђу у свој ритам.

- Наша жеља је да им то онемогућимо и да пред нашим навијачима у Београду прикажемо што бољу игру како би на најбољи могући начин завршили овај мини-циклус од две квалификационе утакмице - поручио је Јарамаз.

У првом мечу квалификација за Европско првенство 2021. године, кошаркашка репрезентација Србије победила је у четвртак Финску у гостима са 80:58.