latinica  ћирилица
20/02/2020 |  15:57 ⇒ 25/02/2020 | 11:51 | Аутор: ТАНЈУГ

Половина од 100 заражених у Јужној Кореји су чланови секте

Број обољелих од вируса короне у Јужној Кореји премашио је бројку од 100, од којих су половина припадници секте из града Дегуа у коме живи 2,5 милиона грађана.

Центар за превенцију болести објавио је данас 51 нови случај заразе вирусом короне, чиме је укупан број заражених у Јужној Кореји повећан на 104, а међу њима је велики број вјерника цркве Шинчеонџи, односно Храма светохраништа свједочења – цркве коју често сматрају сектом.

Власти су објавиле да је 61-годишња жена заразила најмање 47 вјерника у тој цркви и страхују да би број могао бити већи, преноси портал Индекс.

Како се наводи, та жена је добила високу температуру 10. фебруара, али је у два наврата одбила да се тестира на нови вирус, уз изговор да није била у иностранству.

Она је присуствовала на најмање четири мисе и дијагностификована је као носилац вируса.

Власти града Дегуа саопштиле су да је 1.001 вјерник цркве био на истим мисама као и носилац вируса.

Црква Шинчеонџи тврди да се њихов оснивач Ле Мен Хи обукао у одјећу Исуса Христа и да ће на Судњи дан у рај повести 144.000 људи.

Црква је затворила све своје структуре у цијелој земљи и изразила жаљење што је једна припадница која је сматрала да је њено болесно стање изазвано обичном прехладом заразила бројне вјернике.