latinica  ћирилица
20/02/2020 |  14:38 ⇒ 20:00 | Аутор: СРНА

На сајму туристичка понуда Српске од Требиња до Новог Града (ФОТО)

На данас отвореном 42. Међународном сајму туризма у Београду путем Туристичке организације Републике Српске представљена је понуда свих дестинација Српске - од Требиња до Новог Града.
42. Међународни сајам туризма у Београду - Фото: СРНА
42. Међународни сајам туризма у БеоградуФото: СРНА

- Ово је међународни сајам на коме ми настојимо да што више представимо Републику Српску. Овдје је више од 40 држава излагача - рекао је Срни савјетник у Министарству трговине и туризма Републике Српске Драган Талић који је присуствовао презентацији дијела туристичких потенцијала Републике Српске на заједничком штанду.

Талић је указао да је представљен, између осталих, Олимпијски центар Јахорина - понос Републике Српске, који је, захваљујући улагању Владе Републике Српске, доживио експанзију.

- Министарство трговине и туризма Републике Српске ради тренутно на правилнику о рафтингу, који је веома значајан туристички потенцијал Републике јер имамо три ријеке и велику понуду, а и велику посјећеност, посебно из Србије - навео је Талић.

Он је нагласио значај учешћа туристичких радника Српске на овом сајму, чијем отварању је присуствовала и помоћник министра трговине и туризма Републике Српске Душанка Тегелтија са сарадницма.

Фото: РТРС

Представништво Републике Српске у Србији, у сарадњи са Туристичком организацијом Српске организовало је презентацију туристичке привреде Републике на заједничком штанду.

Представљени су потенцијали Туристичке организације Вишеград, Бања "Вилина влас", хотел "Вишеград", и више вишеградских ресторана, Туристичка организација општине Билећа и локално Удружење гуслара и епских пјесника "Војвода Влатко Вуковић".

На сајму, који траје до недјеље, 23. фебруара, представиће се и туристичке организације из Сребренице, Бањалуке, Дринића, Невесиња, Бијељине са Бањом "Дворови", Новог Града, Билеће, Рогатице, Сокоца, Козарске Дубице, Шековића, Приједора, Лакташа и Теслића.

Ту су и Етно-село "Станишићи" из Бијељине, Винарија "Вукоје" из Требиња, Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", компанија "Боксит" из Милића, "Љекобиље" Љубиње, Расадник "Нешковић" из Братунца, хотел и дестилерија "Монограм" и Туристичка агенција "Асамо тур" Требиње.

Фото: РТРС

Слоган 42. Сајма туризма је "Пут под ноге", а истовремено су организоване још три манифестације - 11. Међународни сајам вина, 16. Сајам сувенира "Види Србију" и 16. Међународни сајам опреме за хотелијерство и угоститељство.

На саму вина "Беовајн 2020" представљени су и винари и виногради из Републике Српске, а њихов заједнички наступ организовало је Представништво Републике Срспске у Србији.

Ту су Подрум "Вукоје", Подруми манастира Тврдош, Вински подрум "Анђелић", Винарија "Јунгић", Вински подрум "Секуловић", Винарија "Бањац", Подрум вина "Руњевац", Вински подрум "Аћимовић", Винарија "Ђелмо" и Винарија "Пајић" док дестилерија "Епоха" из Лопара имат свој штанд. /