latinica  ћирилица
20/02/2020 |  10:07 ⇒ 10:07 | Аутор: СРНА

Предложен притвор за двоје Бањалучана због дроге

Окружно тужилаштво Бањалука предложило је надлежном суду притвор за Бањалучане Филипа Милојевића /21/ и Софију Мирковић /20/ због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, саопштено је из овог тужилаштва.
Окружно јавно тужилаштво Бањалука - Фото: РТРС
Окружно јавно тужилаштво БањалукаФото: РТРС

Они су осумњичени да су од 2017. године до 18. фебруара ове године на подручју града Бањалука продавали марихуану.

Притвор је предложен због бојазни да ће осумњичени боравком на слободи ометати кривични поступак утицајем на свједоке, те да би могли поновити кривично дјело.

У саопштењу се напомиње да су осумњичени ухапшени у оквиру вишемјесечне заједничке акције Окружног јавног тужилаштва и Полицијске управе Бањалука, те Управе Министарства унутрашњих послова Српске за организовани и тешки криминалитет.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Бањалучка Полицијска управа доставила је јуче Окружном јавном тужилаштву у овом граду извјештај против Марка Костића /23/, Филипа Милојевића /21/, Анастасије Борић /21/, Софије Мирковић /20/ и Марка Стрике /21/, сви из Бањалуке, због сумње да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге.

Из Полицијске управе Бањалука раније је саопштено да је у акцији кодног назива "Видиковац" ухапшено осам лица, те одузето око 35 килограма марихуане и 1,27 килограма кокаина.