latinica  ћирилица
19/02/2020 |  15:59 ⇒ 19:56 | Аутор: СРНА

Тужилаштво предлаже притвор за ухапшене инспекторе (ВИДЕО)

Републичко јавно тужилаштво предложиће судији Окружног суда у Бањалуци да одреди притвор припадницима Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука чији су иницијали Н.Г. и Ј.Ф, осумњичених за примање мита, најављено је из тог тужилаштв
Полиција Српске - Акција "Сирано" - Фото: РТРС
Полиција Српске - Акција "Сирано"Фото: РТРС

Посебно одјељење Републичког јавног тужилаштва за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала предложиће мјеру притвора због постојања основане бојазни да ће осумњичени боравком на слободи уништити, сакрити, измијенити или фаслификовати доказе или трагове важне за кривични поступак, односно да ће ометати кривични поступак, утицајем на свједоке, саучеснике или прикириваче.

Притвор ће бити предложен и због тежине кривичног дјела, начина извршења и посљедица кривичног дјела и што би пуштање на слободу осумњичених резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда, наводи се у саопштењу Републичког јавног тужилаштва.

Два инспектора Одјељења за привредни криминалитет Полицијске управе Бањалука, која су ухапшена због постојања основа сумње да су извршила кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлаштења, предати су данас у надлежност Републичког јавног тужилаштва.

Полицијски инспектори ухапшени су јуче у акцији кодног назива "Сирано", а из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске раније је саопштено да је ријеч о лицима чији су иницијали Н.Г. и Ј.Ф. из Бањалуке која су осумњичена да су извршили кривична дјела примање мита и злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

Из МУП-а Српске су навели да је приликом лишавања слободе код лица пронађено 20.000 КМ, а претресом локација и возила које користе пронађена је и одређена количина новца.

Према незваничним информацијама, инспектори су управо били примили 20.000 КМ мита, а очекивали су да им накнадно буде исплаћено још 10.000 КМ.

Оперативну акцију "Сирано" спровели су полицијски службеници Управе за МУП-а Српске за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са Полицијском управом Бањалука.

Акција је спроведена под надзором Посебног одјељења за сузбијање корупције и организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва.

Повезане вијести:

Ухапшени инспектори предати Тужилаштву