latinica  ћирилица
18/02/2020 |  14:29 | Аутор: ТАНЈУГ

Случај "Ивановић": Тужилаштво још није доставило кључне доказе

Кључни докази које је Тужилаштво било дужно да достави одбрани приликом уручивања оптужнице за убиство Оливера Ивановића још нису стигли.

Адвокат Дејан Васић је за портал Косово онлајн рекао да је на основу расположивих материјала направио скицу захтева за одбацивање оптужнице и приговора на доказе које је приложило тужилаштво, али да му још увијек недостају главни докази које су више пута до сада тражили.

- Главни докази нам још увијек нису достављени, а када се ради о мом клијенту то је снимак камера са страначких просторија покојног Оливера Ивановића, као и листинзи позива које је косовско тужилаштво добило од тужилаштва Републике Србије, како би утврдили да ли је Драгиша Марковић звао тога јутра лице које се претпоставља оптужницом - рекао је Васић.

Он је изразио наду да ће им потребни докази врло брзо бити достављени, јер је рок за подношење жалбе кратак, а материјали су обимни. Васић оцјењује и да је већи део доказа прибављен на незаконит начин.

- Против Драгише је истрага трајала дуго, али ми нисмо позивани на било коју истражну радњу које је тужилаштво спроводило. Зато ћу ја приговорити овим доказима и тражићу да се они изузму из списа предмета као незаконито узети - рекао је Васић и нагласио да жели да вјерује да је разлог за то, као и за недобијање потребних доказа, прије свега аљкавост тужилаштва.

Поновљено припремно рочиште одржано је 11. фебруара у Специјалном суду у Приштини, а шесторо Срба који се налазе на оптужници, одбацило је било какву умијешаност у дјела која им се стављају на терет.

Ново рочиште заказано је за 16. март, а одбрани је остављен рок до 11. марта да уложи жалбе и приговоре на оптужницу.