latinica  ћирилица
18/02/2020 |  08:18 | Аутор: СРНА

Арлов у Звечану са директорима основних школа

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов разговараће данас у Звечану са директорима свих српских основних школа са Косова и Метохије чији ученици иду у јуну на седмодневни излет у Републику Српску.
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com) -
Милорад Арлов (фото: radiomitrovicasever.com)

Арлов је рекао Срни да ће тема састанка на којем се очекује око 40 директора основних школа бити девети пројекат овог одбора "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Он је додао да ће на састанку, који ће бити одржан у 12.00 часова у Основној школи "Вук Караџић", директори бити упознати о свим детаљима овог пројекта.

- До сада је организацијом нашег одбора у протеклих осам пројеката са Косова и Метохије у 28 локалних заједница Републике Српске по седам дана боравило више од 4.500 српских ученика и око 400 просвјетних радника - рекао је Арлов.

Српску дјецу узраста од 10 до 15 година из социјално угрожених породица из већинских српских општина и мјеста на Косову и Метохији у јуну ће угостити породице и основне школе из 20 локалних заједница Републике Српске и из Брчког, у оквиру пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске".

Од 19. до 27. јуна дјецу ће угостити Бањалука, Бијељина, Добој, Приједор, Требиње, Градишка, Хан Пијесак, Соколац, Прњавор, Вишеград, Дервента, Шамац, Источно Ново Сарајево, Пале, Нови Град, Челинац, Модрича, Брод, Милићи и Пелагићево, Брчко.