latinica  ћирилица
17/02/2020 |  18:47 ⇒ 18:50 | Аутор: Би-би-си

Гвардиола не напушта брод који тоне

Како је пренио Би-Би-Си, Пеп Гвардиола ће први пут о томе у сриједу разговарати са управом клуба, а како је навео извор, 49-годишњи тренер неће активирати клаузулу.

Тренер Манчестер Ситија рекао је својим пријатељима да намјерава да остане у том фудбалском клубу, упркос двогодишњој суспензији из европских такмичења, пренијели су данас британски медији.

УЕФА је прошлог петка суспендовала Манчестер Сити на двије године из европских такмичења, почевши од наредне сезоне, због кршења правила лиценцирања и финансијског фер плеја.

Сити је најавио жалбу Суду за спорстку арбитражу (ЦАС) у Лозани.

Уколико жалба буде одбијена, Сити неће играти у Европи у сезонама 2020/2021 и 2021/2022. Гвардиолин уговор истиче 2021. године, а у уговору је клаузула о раскиду сарадње на крају ове сезоне. Медији су спекулисали да ће је Шпанац активирати ако ЦАС одбије жалбу Ситија.

Како је пренео Би-Би-Си, Шпанац неће активирати клаузулу.

Сити ће у сриједу на свом терену играти против Вест Хема, утакмицу која је 9. фебруара одложена у Премијер лиги због невремена.

Актуелни шампион Премијер лиге Манчестер Сити је тренутно други на табели са 25 бодова заостатка и утакмицом мање од Ливерпула.