latinica  ћирилица
17/02/2020 |  18:03 ⇒ 19:04 | Аутор: СРНА

"СДА се понаша као терористичка организација, а не као странка"

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић изјавио је Срни да су данашње најаве из Посланичког клуба "Заједно за БиХ" у Народној скупштини Републике Српске о новим законима који ће бити упућени Уставном суду БиХ на разматрање "до краја оголиле стварне намјере сарајевског калифата којим диригује Бакир Изетбеговић".
Џевад Галијашевић  (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Џевад Галијашевић (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

- СДА се понаша као терористичка организација, а не као политичка партија. Та странка, предвођена Бакиром Изетбеговићем, настоји да реализује идеју његовог оца Алије о стварању муслиманске БиХ. То је истина која сваким даном све више излази на видјело и пред којом међународна заједница и такозвана савремена Европа затварају очи и дозвољавају да средиште ислама буде у БиХ - нагласио је Галијашевић.

Коментаришући наводе предсједника Посланичке групе "Заједно за БиХ" у Народној скупштини Републике Српске Едина Рамића да има још закона који ће бити разматрани у Уставном суду, наводећи и Закон о стварним правима, Галијашевић је указао да је "сан бошњачке политичке елите из сарајевског калифата створити Босну у којој Срби и Хрвати сутра не би могли сами себе препознати, у којој би изгубили свој идентитет, име, језик, писмо...".

- У БиХ тренутно је на дјелу ратна политика, односно провођење у праксу 'Исламске декларације' коју је Алија оставио у аманет сину Бакиру. Све што нису могли у рату да проведу отац Алија и његови џихадисти, сада покушава син Бакир са својим "ратницима" - рекао је Галијашевић

Он је нагласио да је убијеђен да након данашњих Рамићевих најава у Народној скупштини Републике Српске, нема више ниједног Србина који има било какве сумње да је ово што се дешава класични атак на Републику Српску с циљем њеног потпуног развлашћивања.

- Бакир Изетбеговић и СДА су највећи непријатељи дејтонске БиХ и реметилачки и дестабилизујући фактор не само у БиХ, већ и у региону. То би коначно међународна заједница требало да види, а не да једном по једном затвара очи пред Бакировим незајажљивим апетитом да цијелу БиХ стави под своју шапу, потпуно игноришући вољу два конститутивна народа у тој земљи - Срба и Хрвата - нагласио је Галијашевић.