latinica  ћирилица
17/02/2020 |  07:55 ⇒ 08:31 | Аутор: РТС

Спектакл у Чикагу, слободно бацање одлучило побједника (ВИДЕО)

Спектаклуран 69. "Ол-стар" меч одигран је у "Јунајтед центру" у Чикагу. Тим Леброна Џејмса однио је побејду у драматичној завршници резултатом 157:155, поенима Ентонија Дејвиса са линије за слободна бацања. Никола Јокић постигао је пет поена у побједничкој екипи.

Скуп свих звijезда у Чикагу донио је сјајан меч, атрактивне потезе, али и чврсте одбране, жалбе на судијске одлуке и драматичну завршницу.

Експеримент који је лига увела како би се цијели меч одвио у част трагично настрадалог Кобија Брајанта и његове ћерке Ђиђу уродио је плодом.

Ријетко ко је могао да прогнозира да ће сваки појединац дати више од 100 одсто, играти сјајну одбрану, борити се за сваку лопту, као и да ће побједник тријумф изборити слободним бацањем.

Прве три четвртине протекле су у ревијалном ритму, пошто оне нису имале тежину колико и посљедња. Прва дионица припала је Леброновој екипи, друга Јанисовој, док је трећа завршена неријешеним резултатом.

Побједник сваке четвртине донирао је новац у хуманитарне сврхе у установу коју је раније одредио. Пошто је трећа четвртина завршена неријешено, обје екипе донирале су донирале новац.

Посљедња четвртина ушла је у историју "Ол-стар" меча. Вријеме на сату је било искључено, а побједник је била екипа која је прва дошла до цифре од 157 поена. До тог броја дошло се тако што се на број поена екипе која је водила у том тренутку, додао број 24, у част Кобија Брајанта.

Иако је тим Јаниса Адетокумба био у двоцифреној предности, изабраници Леброна Џејмса након надљудских напора дошли су до преокрета. Посебно занимљиво било је у задњих неколико минута. Леброновој дружини недостајала су три поена за побједу, па су тако шутеве за тријумф машили капитен Џејмс, али и Харден, Ленард и Дејвис.

Услиједила су два челенџа на судијске одлуке, два фаула у нападу, закуцавање Џејмса, да би побједу на несвакидашњи начин за "Ол-стар" меч, донио Ентони Дејвис са линије за слободна бацања.

Титулу најкориснијег играча, која од ове године носи име Коби Брајант, понио је Кавај Ленард из побједничког тима, који је убацио 30 поена, забиљежио седам скокова, четири асистенције и двије украдене лопте. Леброн је додао 23 поена, колико је имао и Пол, док је Дејвис меч завршио са 20 поена.

Никола Јокић на терену је провео само 12 минута, за која је убацио пет поена и имао два скока и једну асистенцију.

У пораженој екипи исткали су се капитен Јанис са 25 поена и 11 скокова, као и Ембид са 22 поена и десет скокова. Гобер је такође имао дабл-дабл са 21 поеном и 11 ухваћених лопти.

Тим Леброна Џејмса другу годину заредом односи побједу у скупу свих звезда.