latinica  ћирилица
12/02/2020 |  09:13 | Аутор: СРНА

Бањалука: Систематски прегледи будућих првачића од 17. фебруара

Систематски прегледи дјеце за упис у први разред основних школа у Бањалуци биће вршени од 17. фебруара до 31. марта, речено је Срни у бањалучком Дому здравља.
Прегледи - Фото: РТРС
ПрегледиФото: РТРС

Систематски прегледи ће се обављати у специјалистичким амбулантама из педијатрије на локалитету Поликлинике за сву дјецу која су евидентирана код педијатара у Дому здравља Бањалука.

Прегледи ће бити вршени у двије смјене од 7.30 до 19.30 часова, а дјецу ће прегледати педијатри код којих су евидентирани по унапријед испланираном распореду.

Из Дома здравља наводе да ће родитељи бити обавијештени телефонски о термину прегледа. У случају да не буду позвани, преглед могу заказати на број телефона 051 247 347.

Родитељи су у обавези да на преглед понесу медицинску документацију дјетета и здравствену књижицу.

- Уколико у новој здравственој књижици нема евиденције о примљеним вакцинама потребно је донијети стару здравствену књижицу или други документ о обављеној вакцинацији - наглашавају из бањалучког Дома здравља.

Све додатне информације о систематским прегледима родитељи будућих првачића могу добити на телефон 051 247 347.

Из Дома здравља подсјећају да су у току систематски стоматолошки прегледи ђака за упис у први разред основних школа у Бањалуци који ће трајати до краја априла.

Родитељи могу да се јаве у школске амбуланте лично или путем телефона како би заказали термин прегледа.

Школске стоматолошке амбуланте налазе се у осам основних школа на подручју Бањалуке.