latinica  ћирилица
10/02/2020 |  09:39 ⇒ 16:23 | Аутор: СРНА

Ухапшени у акцији "Кавез" предати Тужилаштву

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске предали су данас Окружном јавном тужилаштву Бањалука петоро ухапшених у акцији "Кавез" чији је циљ био разбијање организоване криминалне групе која се бавила производњом и прометом дроге.

Њих ће саслушати тужилац бањалучког Окружног јавног тужилаштва након чега ће одлучити да ли ће затражити да им буде одређен притвор.

У полицијској акцији "Кавез" ухапшени су Саво Чолић, Драган Наранчић, Лора Глушица, Бранимир Марсенић, Бојан Мудринић, Горан Мирковић, Радован Станковић, Винко Ђурић, Владимир Малић, Марија Бујак, Милорад Зурнић, Миленко Самарџић, Младинко Малић и Марко Миљевић.

РТРС незванично сазнаје да се Саво Чолић терети за недозвољену производњу и промет опојних дрога. Он је наводно набављао веће количине опојне дроге хероина, марихуане и кокаина, након чега је исту дрогу складиштио на подручју града, а затим организовао мрежу.

Драган Наранчић се терети да је куповао од Саве Чолића, па онда продовао лично и организовао мрежу препродоваца који су продавали крајњим корисницима.

Сумњичи се такође и Лора Глушица, дјевојка од Наранчица, која је наводно набављала дрогу од Чолића и Наранчића и продавала крајњим корисницима.

Радован Станковић продавао је марихуану на подручју Бањалуке, а набављао је наводно од Винка Ђурића из Добоја. 

Ђурић је  складиштио и набављао марихуану и спид у Добоју и продавао крајњим корисницима између осталог и Радовану Станковићу.

Акција "Кавез" почела је јуче ујутро, а претресено је више локација на подручју Бањалуке, Зворника, Бијељине и Добоја.

Полицијски службеници заплијенили су око 300 грама марихуане, 10 грама хероина, 24 милилитра течног метадона, четири пиштоља, око 2.000 КМ, око 2.400 евра, више дигиталних вага за прецизно мјерење, већи број дробилица за мрвљење марихуане, те више мобилних телефона, СИМ картица и роковника.

Акцију су спровели полицијски службеници Управе МУП-а за организовани и тешки криминалитет у сарадњи са службеницима полицијских управа Бањалука, Зворник, Бијељина и Добој, те припадницима Специјалне антитерористичке јединице и Јединице жандармерије, а под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Повезане вијести:

Ухапшено 14 лица у акцији кодног назива "Кавез" (ФОТО/ВИДЕО)