latinica  ћирилица
25/01/2020 |  14:16 | Аутор: СРНА

Амфилохије: Која памет, па још државна, отима храмове?

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је данас да нигдје у Европи, осим у Црној Гори, власт не отима храмове.
Митрополит Амфилохије - Фото: СРНА
Митрополит АмфилохијеФото: СРНА

- Која је то памет, па још државна, која отима храмове, што се не догађа нигдје у Европи, већ само у Црној Гори - упитао је митрополит Амфилохије који је данас служио литургију у Цркви Светог Димитрија у Колашину.

Он је подсјетио да је црногорска власт донијела безбожни, антицрногорски, антицрквени закон да пљачка храмове, те истакао како су због земаљске власти многи спремни да жртвују и Цркву.

- Пропадају све заједнице друге и све партије и све идеологије и државе, а једина заједница која остаје вјечна, непролазна, то је Црква Христова утемељена на ономе који је вјечан, испуњена огњем вјечне божанске истине, правде, љубави - рекао је митрополит Амфилохије.

Владика је изразио наду да ће се црногорски властодршци, које је назвао "браћом обољелом од опаке болести брозоморе", излијечити и вратити часном крсту, Светоме крштењу и миропомазању.

Он ће данас у 15.00 часова у манастиру Морача служити Молебан за одбрану морачко-ровачких светиња, а у 19.00 часова ће присуствовати Светосавској академији у колашинском Дому културе.