latinica  ћирилица
17/01/2020 |  14:07 ⇒ 17:39 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Богоубилачки дух се проглашава за будућност Црне Горе

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије служио је Свету архијерејску литургију у манастиру Михољска Превлака код Тивта позвао на молитве Богу да би уразумио оне који данас владају Црном Гором.
Митрополит Амфилохије (Фото: vijesti.me/Борис Пејовић) -
Митрополит Амфилохије (Фото: vijesti.me/Борис Пејовић)

Митрополит Амфилохије је поручио да данас неки нови владари хоће у Црној Гори да отму Цркву Христову, али је додао да Црква Божија и душе просвећене свјетлошћу истине Божије остају вјерне Христу Господу и да се "народ, који се духовно пробудио и васкрсао, окупља око светиња Божијих".

- Тај богоубилачки и братоубилачки дух наставља се данас у Црној Гори и проглашава за идентитет и будућност Црне Горе - рекао је владика Амфилохије.

Према његовим ријечима, из богоубилачког и братоубилачког духа рађају се и "закони безакоња који се намећу Црној Гори".

- Молимо се Богу да не настављају то злокобно дјело братоубиства и богоубиства у своме народу, него да се врате оном изворном хришћанском духу који је овдје владао вијековима, а којим је саграђено у Црној Гори све што је саграђено и сачувано кроз вијекове и којим су живјели сви они велики свједоци вјере Христове, и богољубља и братољубља - навео је митрополит Амфилохије.

Он се помолио да се данашњи властодршци "откажу од духа персијског цара Хозроја паганског и проклетог цара Дукљанина, да се ослободе духа затрованог брозомором, духом богоубилаштва и братоубилаштва", преноси Митрополија црногорско-приморска.

Митрополит Амфилохије позвао је све да поново заживе "духом јеванђеља, духом љубави према Богу, који јесте љубав, и једни према другима христоликој љубави".