latinica  ћирилица
17/01/2020 |  12:12 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Јакшић оставио дубок траг у стручној и научној јавности

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици бившег сенатора Републике Српске и дугогодишњег директора бањалучког Економског института Душка Јакшића који је преминуо у 84. години.
Палата предсједника Републике Српске - Фото: РТРС
Палата предсједника Републике СрпскеФото: РТРС

- У име грађана Републике Српске и своје име, са искреним саосјећањем и поштовањем, упућујем изразе саучешћа породици Јакшић. Својим професионалним ангажманом, Душко Јакшић је оставио дубок траг у стручној и научној јавности Републике Српске - навела је Цвијановићева у телеграму саучешћа.

Предсједница Српске је истакла да је Јакшићев одлазак ненадокадив губитак, не само за његову породицу, него и за цјелокупну јавност Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је у име Народне скупштине и своје лично име телеграм саучешћа породици Јакшић.

- Својим стручним и научним радом, али и личним ангажовањем, Душко Јакшић је годинама био препознатљиво име у јавности Републике Српске. Нека му је вјечна слава - наводи се у телеграму.

Телеграм саучешћа упутио је и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, истакавши да је са жаљењем примио вијест о смрти Јакшића чији одлазак представља велики губитак за његову породицу, пријатеље, али и за цјелокупну јавност Републике Српске.

- Остаће упамћен као уважен и поштован човјек који је својим професионалним ангажманом и преданим радом оставио неизбрисив траг у јавном и академском животу Републике Српске. У име Владе Републике Српске и своје име упућујем вам изразе најдубљег и искреног саучешћа - наводи се у телеграму премијера Српске.

Телеграм саучешћа упутио је и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је истакао да је са жаљењем примио вијест о смрти Душка Јакшића, који је својим радом, стручношћу и професионалним савјетима оставио дубок траг у развоју Републике Српске, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Српски члан Предсједништва БиХ нагласио је да је Јакшићева смрт велики губитак не само за његову породицу и пријатеље, већ и за цјелокупну академску и научну заједницу у Републици Српској.

- Саосјећајући у болу који вас је задесио, упућујем вам изразе мог најдубљег саучешћа - наводи се у телеграму српског члана Предсједништва.

Бивши сенатор Републике Српске и дугогодишњи директор бањалучког Економског института Душко Јакшић преминуо је у Бањалуци у 84. години.

Комеморативна сједница биће одржана сутра у 11.00 часова у Малој сали Банског двора, а сахрана у 14.00 часова на гробљу Бараковац, општина Челинац.