latinica  ћирилица
17/01/2020 |  10:36 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: Што није забрањено Шиптарима не може ни Србима

Министар одбране, Александар Вулин, је поводом споразума о заједничкм наступу на парламентарним изборима у Србији, који су у Тирани потписали представници албанских партија с југа централне Србије, каже да то није забрањено и поучио да оно што је дозвољено њима не може бити забрањено Србима.
Александар Вулин - Фото: РТРС
Александар ВулинФото: РТРС

- Грађани Србије шиптарске националности имају право да се удружују и политички организују. Србија је слободна земља и за разлику од већине земаља из свог окружења поштује и унапређује мањинска права - навео је Вулин.

Политички представници Албанаца с југа центране Србије су јуче у Тирани, у присуству вршиоца дужности министра спољних послова Гента Чакаја, потписали споразум о заједничком наступу на предстојећим парламентарним изборима у Србији.

Министар Вулин поручује да због тога нису морали да иду у Тирану.

- Шиптари нису морали да се окупљају у Тирани и тамо потписују договор о наступу на изборима у Србији, али, када су то већ урадили, уз прећутну сагласност ЕУ, онда сви треба да знају да оно што је дозвољено Шиптарима не може бити забрањено Србима - навео је.

Онима који на то ћуте поручио је:

- Они који ћуте о окупљању Шиптара у Тирани нека буду још тиши када у Београду сви Срби буду договарали и усаглашавали своју политику и изборне наступе са владом и предсједником Србије - истакао је Вулин.