latinica  ћирилица
17/01/2020 |  08:49 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Хапшења због дроге; Позната имена ухапшених (ВИДЕО)

Полиција је ухапсила седам лица на подручју Бањалуке и Добоја и одузела више од пола килограма дроге.
Запљена новца и дроге  у акцијама у Бањалуци и Добоју - Фото: РТРС
Запљена новца и дроге у акцијама у Бањалуци и ДобојуФото: РТРС

Полицијски службеници бањалучке Полицијске управе јуче су лишили слободе два лица иницијала В.Ж. и А.Н због постојања основа сумње да су починили кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога. У току је криминалистичка обрада над наведеним лицима.

Наиме, код лица В.Ж. пронађено је и одузето око 582,66 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

У претресу на двије локације на подручју града Бањалука, које користе осумњичена лица, пронађено је око 20,26 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, одређена количина новца, 25 комада капсула смеђе боје које изгледом асоцирају на опојну дрогу екстази, као и други предмети који потичи из кривичног дјела, наведено је у саопштењу.

У оквиру ових активности слободе су лишена и лица иницијала М.С. и Н.Л.

Српскаинфо сазнаје да су ухапшени Владимир Ж. (24) и Александар Н. (25) из Бањалуке, те Михајло В, Стефан М. и Никола В. из Добоја.

Полицијски службеници ПУ Бањалука, у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет и Полицијском управом Добој, на подручју града Добоја лишили су слободе лица иницијала Н.В., М.В. и С.М. због постојања основа сумње да су починили кривично дјело недозвољена производња и промет опојних дрога.

У претресу на три локације на подручју Добоја, које користе осумњичена лица, пронађена је одређена количина опојне дроге, дигитална вага, одређена количина новца, те други предмети који потичу из кривичног дјела, саопштено је из ПУ Бањалука.

Додаје се да су одређене активности у оквиру рада на овом предмету и даље у току.

Активности се спроводе под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а по наредбама Основног суда у Бањалуци.

Повезане вијести:

Акција МУП-а Српске против трговине дрогом

Дрога
Фото: РТРС

Дрога
Фото: РТРС

Дрога
Фото: РТРС

Дрога
Фото: РТРС

Дрога
Фото: РТРС