latinica  ћирилица
16/01/2020 |  22:55 ⇒ 17/01/2020 | 10:09 | Аутор: sputniknews.com

Кокошков ријешио све дилеме: Мелоун ће бити дио репрезентације Србије

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Игор Кокошков ријешио је све дилеме и потврдио да ће тренер Денвера Мајк Мелоун бити у стручном штабу на квалификацијама за Олимпијске игре.
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis) -
Игор Кокошков (Фото: AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Кошаркашки савез Србије је ту информацију објавио у ноћи између уторка и сриједе, али је конфузија настала након изјаве Мелоуна америчким медијима да то није тачно, преноси Танјуг.

Очигледно, он је тако одговорио, јер је питање које је добио гласило: "Да ли је тачно да ће бити савјетник у селекцији Србије?"

- Са Мелоуном се познајем дуги низ година. Никада нисмо били сарадници, него увијек на супротним странама и здрави ривали. Баш због ове чињенице ми је било лакше да видим о каквом се стручњаку ради - поручио је из Сакрамента за Новости селектор Кокошков.

На констатацију да је вијест прилично изненадила све љубитеље кошарке, Кокошков је био још директнији.

- Мени је мало чудно то што је први тренер Денвера и човјек са таквим искуством "прекрштен" у мог помоћника. Причали смо и нашалили се да он може да буде само први тренер, никако помоћник. Међутим, одмах у сљедећој реченици је Мелоун био изричит у ставу да једва чека љето и турнир у Београду. Врло добро зна у какву кошаркашку земљу долази и са каквим играчима ће да ради - поручио је Кокошков.

Управо због тога што назив "функције" још није званично дефинисан, али оно што једино може да радује све у стручном штабу "орлова" и навијаче Србије је чињеница да 49-годишњи Њујорчанин, који је до сада био помоћник у четири НБА клуба и главни тренер Сакрамента и Денвера, сигурно долази око 20. јуна у Београд на припреме за квалификациони олимпијски турнир.